По време на посещението си на полуостров Истрия премиерът на Хърватия

...
По време на посещението си на полуостров Истрия премиерът на Хърватия
Коментари Харесай

Ще дават по 20 хил. евро на хървати, връщащи се от ЕС

По време на визитата си на полуостров Истрия премиерът на Хърватия Андрей Пленкович разгласи, че държавното управление приготвя нови ограничения за демографско възкръсване на страната, оповестяват хърватските медии. Правителствената мярка " Аз предпочитам Хърватия " ще улесни тези хървати, които се завръщат от чужбина и желаят да стартират собствен бизнес в страната, както и жителите, които желаят да реалокират бизнеса си от по-развитите региони на Хърватия към по-слабо развитите.

Завръщащите се от страни от Европейския съюз могат да разчитат на тласък за независима претовареност в размер на 150 000 куни /близо 20 хиляди евро/. Те ще получат и спомагателни 50 000 куни /6650 евро/ за завръщането си. Гражданите, които желаят да реалокират бизнеса си от развити в по-слабо развити региони на страната, също ще получат спомагателна сума от 25 000 хърватски куни /3323 евро/ за преместването си.

Правителствената мярка " Аз предпочитам Хърватия ", както и други нови дейни ограничения за претовареност, би трябвало да бъде показана на съвещанието на държавното управление на следващия ден, 23 декември. В другите ограничения са включени увеличение на сумите за независима претовареност в зелени и цифрови промишлености до 150 000 куни, като нейната дълготрайност е две години. Мярката визира на първо място преработващата индустрия, доставката на електрическа енергия и газ, строителството и дейностите по възобновяване на околната среда. За да се насърчи заетостта на обществено слаби и инвалиди ще бъдат съфинансирани разноските за техните заплати на работодатели, които правят зелени и цифрови действия - до 45 000 хърватски куни /6000 евро/ годишно на тези, които са приели на работа обществено слаби и до 70 000 куни /9300 евро/ за приелите хора с неработоспособност.

Предвижда се Управителният съвет на Хърватската работа по заетостта да одобри новите ограничения идната седмица, а ще се ползват от 1 януари 2022 година. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР